Hangi işlerde çalıştığımı nasıl öğrenebilirim?
SGK talebi e-devlet sistemi üzerinden yapıldıktan sonra SGK performans belgesi belgesine ulaşılır. Bu belge temel sigorta bilgilerinizi içerir. Belgede ayrıca ilk sigortalı işe girişiniz ve işten ayrılma tarihiniz, sigortalı olduğunuz süre boyunca çalıştığınız gün sayısı gibi bilgiler de yer alır.
E devlette meslek yazar mı?
Meslek kodunuz e-devlet üzerinden öğrenilebilir. Meslek kodunuzu öğrenmek için e-devlet hesabınıza giriş yaptıktan sonra “SGK Kayıt Hizmet Listesi” sayfasına giderek ilgili meslek kodunu öğrenebilirsiniz.
Bir işte çalıştığımı nasıl öğrenebilirim?
Ancak yapılan güncellemeyle birlikte Sosyal Sigorta Kurumu’na entegre olan e-devlet portalı üzerinden artık online olarak talepte bulunulabilecek. Çalışanlar ayrıca Sosyal Sigorta Kurumu’nun ALO 170 numarasını arayarak sigorta bilgilerini alabilecek.
Iş tanımı nereden öğrenilir?
Meslek kodunu nereden öğrenebilirim? Mesleki ünvanları öğrenmek e-devlet üzerinden çok kolaydır. Meslek kodunu öğrenmek için e-devlet hesabınıza giriş yapmanız ve ardından “Hizmet Listesi” bölümünü okumanız gerekir.
E devlette nerelerde çalıştığını nereden görebilirim?
E-devlet web sitesinde Sosyal Sigorta Kurumu sayfasına gidin. E-devlet şifresi ve T.C. Kimlik numaranızı girerek kimliğinizi doğrulayın. Web sitesinde “4A Hizmet Listesi” kutusuna tıklayın. Ardından 4A hizmet raporunuzu kolayca alabilirsiniz.
Hangi şirketlerde çalıştığımı nasıl öğrenebilirim?
Artık vatandaşlar e-devlet üzerinden SGK hizmetlerine erişerek, sicil ve sicil numarasının ne olduğunu, hangi pozisyonda çalıştığını, terhis kodunun nasıl oluşturulduğunu görebilecek.
Meslek bilgisi nereden alınır?
Mesleki Yeterlilik Belgesi, Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) tarafından yetkilendirilmiş belgelendirme kuruluşlarından alınır.
Görev tanımı nereden bakılır?
Adreste yeni kimlik kartlarınıza, seri numara bilgilerinize ve çalışan pozisyon bilgilerinize ulaşabileceğiniz bir ekran olacak.
SGK girişinde meslek kodu önemli mi?
SSI Meslek Kodu zorunlu mu? Elbette, 1 Ocak 2018’den bu yana Sosyal Güvenlik İdaresi tarafından çıkarılan bir SSI Meslek Kodu zorunluluğu var.
Detaylı hizmet Dökümü nasıl alınır?
SSI Hizmet Beyannamesi hakkında nasıl bilgi alabilirim? E-devlet platformuna giriş yapın.T.R. Arama satırına kimlik numaranızı ve e-devlet şifrenizi girin. Görüntülenen belge için “İndir” veya “Yazdır” seçeneğine tıklayın. Belge açılacak ve indirilecektir.
Çalışma belgesi nereden alınır?
İşten çıkarılan kişi işverene başvurarak hangi işi yaptığını ve ne kadar süredir orada çalıştığını gösteren belgeleri isteyebilir. Bu belge işveren tarafından ücretsiz olarak sağlanmalıdır. Yasa çerçevesinde çalışandan istenen bu belgedeki bilgiler doğru olmalıdır.
SGK Çalışan listesi nereden alınır?
E-Devlet KapısıSosyal Güvenlik Kurumu.SGK Kayıt ve Hizmet Listesi / Meslek Unvanı Listesi.
İş girişine nereden bakılır?
Fesih bildirimine nasıl itiraz edebilirsiniz? Fesih bildirimi e-devlet üzerinden talep edilebilir.
Hangi iş kolunda olduğumu nasıl öğrenebilirim?
Bu bağlamda, Türkiye Cumhuriyeti’nin her vatandaşı işi aracılığıyla sektörü öğrenme fırsatına sahiptir. Bunu sağlamak için T.C. e-devlete güvenmektedir. Kimlik kartınızla kayıt olmanız yeterlidir. Bu bölümde bir iş tanımı yazmanız ve arama motorundan geçmeniz gerekmektedir.
İşten çıkarılma sebebi nereden öğrenilir?
İşten çıkış kodunu nasıl öğrenebilirim? İş ilişkisi sona erdiğinde, çalışan işverenden bir “fesih bildirimi” alır. Bu bildirimde, “C – Sigortalının hizmet bilgileri” başlığı altında, 16 numaralı alan “Sigortalının işten ayrılma nedeni (kodu)” bulunur.
Hangi işyerinde çalıştığına dair belge?
İşten çıkarılan kişi işverene başvurarak hangi işi yaptığını ve ne kadar süredir orada çalıştığını gösteren belgeleri isteyebilir. Bu belge işveren tarafından ücretsiz olarak sağlanmalıdır. Yasa çerçevesinde çalışandan istenen bu belgedeki bilgiler doğru olmalıdır.
Nerede çalıştığına dair belge?
Çalışma belgenizi çalıştığınız şirketten veya e-devlet üzerinden alabilirsiniz. Bunun için öncelikle sisteme giriş yapın. Daha sonra “Kurumlar” sekmesi üzerinden Sosyal Sigorta Kurumuna gidin. Açılan sayfada “Sosyal sigorta kayıt belgesi talebi”ne tıklayın.
Emekli olup çalışan hizmet dökümü nasıl alınır?
Çalışanlar SSI fayda bildirimlerini barkodlu olarak Sosyal Güvenlik İdaresi’nden veya isterlerse e-devlet üzerinden alabilirler. 4A, 4B ve 4C kapsamındaki tüm kayıt ve hizmet belgelerine e-devlet üzerinden erişebilirler.
İŞKUR’dan çalıştığımı nasıl öğrenebilirim?
E-devlet sistemine kimlik numaranız ve e-devlet şifrenizle giriş yapabilirsiniz. Daha sonra e-devlet sisteminde “E-Hizmetler” kısmında “İŞKUR” başlığını bulmalısınız. İŞKUR tarafından sunulan hizmetler arasında “Başvuru Sonuç Sorgulama” başlığını seçmelisiniz.